3 Ocak 2011 Pazartesi

ŞAMPİYONLUK BEKÇİSİ

MIKE TYSON

Gece 03.00 olmuştu. Dışarıda abisi ve çetedeki diğerleriyle birlikte bir apartmanın köşesinde düşman diye tabir ettikleri bir beyazı bekliyorlardı. Beyaz insan arabasından indi ve yürümeye başladı. Çeteye girmenin kurallarından biri de , silahla adam öldürmek ve yakalanmamaktı. Silahı çetenin yeni üyesi olan 11 yaşındaki Mike’ a verdiler. Mike silahı aldı ve 2 el ateş etti. Neyse ki acemiydi ve Beyazı öldürmedi. Sadece bacağından yaraladı… Bununla başlayan olaylar Mike’ın 16 yaşına gelene kadar 46 kere gasp, yaralama, hırsızlık suçlarından ceza almasına ve sabıka dosyasının kabarmasına neden olmuştu.

Mike, 18’ine gelince artık değişmek istiyordu. Boyu uzamış ve güçlenmişti. Onun bu durumunu keşfeden Kevin Rooney, ona hemen el uzattı. Mike’a eğer onunla kalırsa iyi bakacağını ve ona boks öğreteceğini söyledi. Bu Mike’ı heyecanlandırmıştı ve Rooney onu alıp evine götürdü.

Sabahları çok erken kalkıyor ve koşu yapıyordu. Sabah ve akşam saatlerinde antrenmanlarını yapıp uyuyor ve diğer günün sabahı tekrar erken saatte kalkıyordu. Mike artık bir hedefe bağlanmıştı. Ne olursa olsun o pis hayatı bırakıp, ŞAMPİYON OLMAK…

Gece gündüz bunun için çalışıyordu. Antrenörü Kevin, onda bir şampiyonun ruhunu görmüştü.
           
            Bir sabah antrenmandan önce Kevin Mike’ı çağırıp ona bir hediye verdi. Bu hediye ufak bir yıldızdı. Eskiden Muhammed Ali’nın dövüşürken taktığı yıldız…

            Mike çok geçmeden ulusal takıma alındı ve Gençlik Olimpiyatlarına katıldı. Burada rakibini 7 saniyede nakavt ederek ilk Şampiyonluğunu yaşadı.

            Sonrasında kariyeri hızla yükseldi ve Mike Tyson ismini bütün dünyaya duyurdu.

            Mike Tyson, şampiyonluğunu çoğu kez başkasına devretti fakat geri almasını bildi…

            İşte bu yüzden Mike Tyson bir Şampiyonluk Bekçisidir....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder